Dutch Domination Team Nederland | Spelregels
Volg Ons:

In de Airsoft zijn diverse regels van toepassing waaronder de WwM-wet ('Wet Wapens en Munitie') [MEER INFO], NABV Regelementen [MEER INFO] en onze eigen DDT Reglementen [MEER INFO]. Wees je ervan bewust alle informatie zorgvuldig te lezen zodat er nooit iets onverwacht kan gebeuren. Bij aanvang van je lidmaatschap bij DDT vragen we je ook of je alle regels en wetgeving kent, deze dien je dan ook te beantwoorden, hierbij verklaar je dan ook meteen akkoord te gaan met de regels en wetten.

justice.gif Wanneer je wilt starten met Airsoft heb je een aantal documenten nodig, waaronder een NABV pas, deze pas is je wapenvergunning voor je Airsoft Wapens. Daarnaast dien je een VOG (Verklaring Omtrend Gedrag) te hebben.
Ik heb een strafblad Wanneer je ooit veroordeeld bent, dan zul je nooit een vergunning kunnen bemachtigen, dit gezien deze wordt afgegeven door het Ministerie van Veiligheid en Justitie en zij een uitgebreide toetsing uitvoeren.
Ik heb geen strafblad Wanneer je geen strafblad hebt en/of nooit bent veroordeeld dan ontvang je vaak de verklaring binnen 1 รก 2 weken.

Ook tijdens je aanmelding bij de DDT ('Dutch Domination Team') wordt je onderworpen aan een veiligheidsscreening ongeacht of je al een VOG hebt gekregen. Wij willen er vanuit kunnen gaan dat je gegevens overeenkomen met de aanmelding, daarnaast controleren wij alle informatie of deze overeenkomen bij de NABV. Hierdoor ben je verzekerd dat alle leden van DDT zich houden aan de regels, wetgeving en zich uiterst professioneel gedragen.

Assault


Soort:Assault
Gewicht:0,30 Gram
Joule:1,20
Afstand:5 meter

DMRSoort:DMR
Gewicht:0,40 Gram
Joule:1,70
Afstand:15 meter

Bolt Action SniperSoort:Bolt Action Sniper
Gewicht:0,40 Gram
Joule:2,70
Afstand:25 meter

CQBSoort:CQB (Only)
Gewicht:0,90 Gram
Afstand:0 meter

Informatie afkomstig van de NABV
Laatst Gewijzigd: 08-06-2019

Regels / veiligheid


Het spelen van airsoft is gebonden aan een aantal belangrijke regels om het spel zo leuk en realistisch mogelijk te houden.

In tegenstelling tot paintball, waar airsoft veel op lijkt, geven de bb's (munitie) geen verfsporen af. Iedereen dient zich als een echte gentleman te gedragen, voor cheaters of kemphanen is er geen plaats.

Wanneer je bent geraakt door een bb, noemen wij dit een 'hit'. Na een 'hit' ben je simpelweg: out of the game! Hartstikke dood, voor even dan... Want na een hit dien je deze te accepteren en terug te keren naar het punt waar je bent begonnen: je eigen basis of de Safety Zone. Na een x-aantal minuten uitgeschakeld te zijn geweest mag je weer het spel in. In sommige gevallen werken wij met Medics, de juiste persoon om jou er weer bovenop te helpen wanneer je bent geraakt.

Kortom: wij kunnen stellen dat airsoft alle ingredi?nten bevat om helemaal in de huid te kruipen van de personages uit Battlefield, Call of Duty, Medal of Honor en ga zo maar door! Alle wapens, actie en scenario's zijn bij ons voor handen!Veiligheidsbril


Het dragen van een veiligheidsbril is ten alle tijden op het speelveld verplicht. Zodra je het speelveld betreedt, gaat de bril niet meer af. Ook zodra een spel is afgelopen dien je de bril op te houden. Deelnemers blijven vaak nog bb's afvuren en het kan gebeuren dat een Airsoftwapen met een defect vanzelf begint te schieten. Pas in de Safety Zone mag de bril afgedaan worden.Safety Zone

De Safety Zone, de naam zegt het al, is een veilige haven voor alle deelnemers en onze crew. Het is de bedoeling dat iedereen hier op een veilige manier rond kan lopen. Daarom zijn er instructies in het leven geroepen om het Airsoftwapen op een veilige manier bij je te dragen in de Safety Zone, net als in het echte leger ga je als volgt te werk:
Haal het magazijn uit het wapen
Schiet 2x in de lucht
Zet het wapen op 'Safe'Organisatoren


Om de speelbaarheid en veiligheid te garanderen zullen er tijdens games Organisatoren rondlopen. Deze zijn herkenbaar aan zwarte t-shirts of jassen met logo van DDT. De Organisatoren houden toezicht op de veiligheid, spelregels en kunnen helpen bij het aansturen van teams, helpen in geval van pech met de wapens of calamiteiten. Bij discussie heeft de Organisator altijd het laatste woord.

Onze organisators zullen de eerlijkheid van spelers toetsen door zo nu en dan een bb op een deelnemer af te vuren. Een Organisator bekijkt dan of een speler toegeeft af te zijn. Gebeurt dit niet dan zal deze speler daarop worden aangesproken.

Schieten op een Organisator is uiteraard niet toegestaan! tenzei dit van te voren word aangegeven.

© Copyright 2019. DDT NL™ (Dutch Domination Team Nederland). Alle Rechten Voorbehouden.